Ce este videochatul ? Adevarul gol golut

Ce este videochatul ? Adevarul gol golut

În acest articol vom dezbate la modul serios aspecte legate de industrie la modul general, și activitatea modelelor în mod special, urmărind să-ți creionăm o imagine cât mai clară și reală despre ce este și cum funcționează videochatul. Și ca să înțelegi din start de ce ne referim la acest domeniu ca la o industrie îți spunem că sumele anuale tranzacționate pe platformele de specialitate depășesc cu mult 4 miliarde de dolari.

Videochat în România

Din punct de vedere moral, societatea Românească, religioasă prin esență, judecă foarte mult tinerele care lucrează în această industrie, mai mult și mai dur decât se întâmplă în alte țări. Realitatea este însă că tinerilor le este foarte greu să-și găsească un loc de muncă plătit decent, în primul rând pentru că majoritatea companiilor caută oameni cu experiență, dar și pentru că salariile oferite debutanților sunt absolut mizere.

Industria videochatului este extrem de profitabilă, acesta fiind motivul pentru care în ultimii ani a existat o explozie a numărului de studiouri nou deschise și a expensiunii celor mai vechi. Întotdeauna piața reacționează în funcție de cerere și ofertă, și în mod clar se vede și o creștere semnificativă a numărului de tinere care doresc să devină modele și să se îmbogățească din videochat.

Totuși, nu toate aceste modele câștigă ca prin minune sumele pe care le auzi sau le vezi peste tot pe internet. În final vorbim de o prestare de servicii, iar calitatea acestei prestații va face diferența și va defini popularitatea și implicit succesul financiar al modelului respectiv.

Activitatea modelelor și studiourilor de videochat în România este perfect legală și se supune regimului de taxe și impozite pe care țară noastră îl impune oricărui cetățean, salariat sau companie.

Ce face mai concret un model ?

Deși poate părea exegarat pentru unii, în realitate un model prestează o activitate artistică, de divertisment, în fața unei camere web, pe un website specializat. Membrii acestor platforme pot interacționa în mediul virtual cu aceste modele, pot purta discuții, inclusiv în sesiuni exclusive de privat plătit, și ii pot da bacșișuri pentru a face ceva anume. Limitele sunt întotdeauna impuse de model și acesta nu poate să fie niciodată constrâns sau obligat să facă ceva împotriva voinței sale.

De principiu, ceea ce un model face în fața camere web depinde de caracteristicile și abilitățile de care dispune. De exemplu, nu poți avea pretenția de a câștigă bani pe o categorie non-adult dacă abilitățile tale de comunicare în limba engleză sunt scăzute.

Urmând această logică am putea spune că sunt două tipuri de modele, cele care sunt orientate către show-uri cu caracter erotic, și cele care nu se dezbracă niciodată, din categoriile non adult. Există însă alte două categorii : modelul complet și videochatul glamour.

  • modelele cele mai competitive, care fac cei mai mulți bani, sunt modelele complete, care excelează atât în comunicare și socializare cât și pe zona de adult.
  • o altă categorie de modele de top sunt cele din zona glamour. Această definiție sau acest stil este specific studiourilor de videochat cu traineri de excepție, care pot pune în valoare calitățile pe care deja le ai și care te susțîn prin training și suport online în compensarea lipsurilor și sporirea abilităților pe care încă nu le deții.

Într-un spectru atât de larg nu există o definite concretă despre ceea ce face sau ceea ce nu face un model de videochat, orice și orice stil fiind posibil.

Să lucrez de acasă sau de la un studio ?

Competiția este acerbă, cu zeci de mii de modele din întreaga lume care se logheaza și fac streaming live pe platformele de chat în fiecare zi, însă fiecare nou model are o șansă reală de a genera venituri mari dacă își încep activitatea într-un mod informat și logic, indiferent dacă intenția este de a munci de acasă sau dintr-un studio.

Dacă despre diferențele între a lucra de acasă sau de la studio ne-am exprimat opinia în acest articol, hai să-ți dăm un exemplu banal despre ce înseamnă o decizie informată și logică atunci când vrei să lucrezi într-un studio.

Așadar, prima dată te informezi și te documentezi online, la modul cel mai serios, asupra tuturor studiourilor din orașul tău, apoi observi că un studio se află mai aproape de locuința ta, însă studioul unde crezi că ai avea șanse să câștigi mai mult se află ceva mai departe. Decizia logică este să mergi la studioul unde consideri că vei face mai mulți bani. Alegerea studioului care se află mai aproape de locuința ta , doar din acest motiv, este doar o chestiune de confort și nu de logică.

Reține faptul că , ca în orice alt business, și în videochat există mulți escroci și multe escrocherii. Deschide bine ochii și informează-te cu atenție înainte să începi orice tip de colaborare cu orice studio.

Există secrete în videochat ?

Există secrete mai mari sau mai mici în orice domeniu de activitate sau meserie, iar videochatul nu face excepție.Nimeni nu s-a născut învățat, și toate secretele sau informațiile se acumulează în timp, prin teste și acumulare de experiență.

  • De exemplu, fiecare site are propriul său algoritm prin care își listează modelele. Cu cât bifezi cât mai mulți factori cu atât poziția ta în pagină este mai bună, și implicit vizibilitatea profilului tău este mai mare, fiind mai promovată și având șanse mult mai mari de a genera vânzări și de a câștiga bani.
  • Modul în care vei aboda anumiți membrii sau anumite situații este de asemeni determinant în succesul tău ca model, iar secretele le vei descoperi în timp, testând cu răbdare.
  • Toate "secretele" tehnice legate de setări, lumini, programe software și așa mai departe.

Desigur că există și o scurtătură, care îți va salva mult timp și mulți bani pe care probabil îi vei pierde experimentând și învățând, iar aceasta se numește colaborarea cu un studio, cu experiență, care deține deja toate aceste informații, și care te poate ajuta să ajungi la încasări financiare de invidiat într-un timp mult mai scurt decât dacă ai face toate aceste lucruri singură.

Câți bani pot câștiga modelele

Nu vom afirma în acest articol că totul este lapte și miere și că te vei umple de bani ca model fără să te dezbraci. Există și astfel de modele, suficient de multe încât să nu fie doar o excepție, însă care au un nivel înalt de cunoaștere a limbii engleze și o vastă cultură generală, care să le permită să socializeze și să discute cu membrii lor pe aproape orice tema sau subiect.

  • Aspectul fizic este important, însă nu esențial. Paradoxal sau nu, poți arată super bine și să nu câștigi foarte mulți bani pentru că sunt aspecte mai importante precum carisma, abilitățile de socializare și comunicare. Chiar și așa, să fim bine înțeleși, orice femeie este considerată frumoasă în videochat atât timp cât se îngrijește.
  • Se spune că din videochat se pot face bani serioși. Nu se pot face bani serioși de către oameni neserioși, și asta este valabil pentru orice afacere, loc de muncă, sau domeniu de activitate. Așadar, seriozitatea cu care vei trata această activitate este un factor determinant în succesul financiar pe care îl vei avea.
  • Dacă există un lucru pe care toate modelele de succes îl au în comun , acesta este perseverența. Știu că te uiți la modelele de top de pe anumite site-uri , cu admirație , și îți dorești să ai încasările lor. În spatele rezultatelor pe care le au se ascunde muncă, inclusiv muncă și răbdare de a construi.
  • Dacă îți dorești ca activitatea ta să fie mai degrabă în zona de glamour sau chiar fără nuditate (non-adult), atunci nivelul de cunoaștere a limbii engleze este un factor esențial, iar bagajul de cultură generală pe care îl deții este de asemeni determinant, încât îți va permite să menții discuții interesante cu cei care plătesc pentru asta.
  • Mai presus decât orice altceva este însă dorința sau voința de a evolua. Toate celelalte sunt în general lucruri sau abilități pe care le poți învață sau le poți dobândi, dar să înveți lucruri noi trebuie să dedici timp și să ai răbdare.

În funcție de acești factori, de timpul pe care îl dedică muncii și de gradul de impicare, un model de videochat poate să câștige oriunde între 1 și sute de mii de dolari lunar. Da, există pe orice site de top modele, deloc puține, care generează peste 100,000 de dolari la fiecare două săptămâni!

Dincolo de toate aceste lucruri, a lucra ca model de videochat reprezintă o oportunitate de a câștiga sume pe care îți este greu să ți le imaginezi ca fiind reale. Independent de ceea ce crezi, există în România modele care generează venituri care depășesc cu mult un milion (da! 1.000.000) de dolari pe an. Sigur, poate nu ești "norocoasa" care să ajungă la astfel de încasări, însă cu muncă și un gram de seriozitate poți ajunge la salarii importante de genul miilor sau zecilor de mii lunar.

Agențiile NightProwl

Galați
București