finantari

Realitatea studioului de videochat in care lucrezi deja

Daca vom intreba 100 de modele care lucreaza in studiouri de videochat : „Care este cel mai bun studio” – raspunsul va fi in 99 dintre cele 100 de cazuri : studioul in care lucrez . Dar este acest raspuns unul corect ? Ne propunem sa analizam si sa raspundem la aceasta intrebare in urmatoarele randuri .
Sa presupunem un caz al unui model care se afla la prima lui experienta intr-un studio de videochat . A facut o alegere (studioul in care lucreaza) , iar aceasta alegere este bazata pe niste factori de incredere sau convingeri . Fiecare om considera ca a facut cea mai buna alegere , si atunci raspunsul la intrebare va fi intotdeauna „studioul in care lucrez deja” – pentru ca nu cunoaste o alta realitate , un al studio , orice alta abordare , dar mai ales pentru ca are convingerea ca din start a facut alegerea potrivita .

Una din metodele prin care anumite studiouri de videochat incearca sa-si fidelizeze modelele , si sa si le pastreze in studio , este incurajarea acestora in a crede ca sunt in locul potrivit , si ca toate celelalte studiouri sunt sub standardul locului / studioului respectiv , sau ca in alte studiouri se dau amenzi , sau se intampla lucruri negative . Poate ca in unele cazuri este reala si sustenabila aceasta poveste , dar chiar si asa consideram ca fiecare ar trebui sa-si vada de ale sale si sa lase capra vecinului . La NightProwl de exemplu evitam discutiile despre alte studiouri , si ne focusam pe ceea ce noi avem de facut . Suntem unul de studiourile de top din lume , o spun publicatiile media , contractele pe care le avem si respectul obtinut de la vizionari ai industriei , dar chiar si in aceste conditii nu ne permitem sa ne dam cu parerea despre concurenta , sa vorbim modelelor noastre despre alte studiouri , sa aruncam practic cu vorbe in munca altor oameni . Sigur ca avem propria noastra parere despre munca acestora , dar munca ramane munca si trebuie apreciata ca atare . Practic vrem sa subliniem prin asta doua lucruri , si anume :
– ca fiecare studio de videochat trebuie sa le DEMONSTREZE modelelor sale ca sunt cei mai buni … nu doar sa le spuna …
– si ca fiecare model de videochat care lucreaza intr-un astfel de environment va avea aproape intotdeauna o parere proasta despre alte studiouri , si va raspunde in consecinta „studioul in care lucrez” la intrebarea data : „Care este cel mai bun studio de videochat” .

Am putea vorbi foarte mult pe acest subiect , dar preferam sa-ti dam cateva argumente , sau sa-ti ridicam cateva intrebari , pentru ca , in cazul in care lucrezi deja (fie de acasa , fie de la alt studio) sa iti dai seama daca te afli la locul potrivit .

Intr-o discutie cu amici din industrie , am abordat subiectul „care este media incasarilor per studio” si am ajuns cu totii de comun acord ca un model trebuie sa castige in medie undeva la 3000 de dolari la fiecare doua saptamani . Repetam , e o medie , nu un minim sau un maxim , doar o medie de bun simt la un studio profesionist . Practic , ceea ce va spunem in acest moment este : daca nu reusesti aceste incasari in momentul de fata , atunci cu siguranta nu te afli in locul potrivit .

Din punct de vedere legal , daca ai inceput colaborarea fara contract semnat , si daca sti ca taxele nu se platesc in conformitatea cu incasarile (nu sunt declarati toti banii) , atunci probabili te bucuri de ceva banuti in plus la salariu , dar e doar o chestiune pe termen scurt . Nu suntem straini de informatia ca la un anumit studio de videochat din Galati au venit „mascatii” … si nu cred ca a fost bine cand au fost intrebati de taxe si impozite . Si totusi , acel studio inca promoveaza pe pagina lui de internet ca Lucreaza legal ! Daca esti intr-un astfel de caz , intr-un astfel de studio , inseamna , dupa parerea noastra , ca te afli intr-un pericol din punct de vedere legal si ca , prin urmare , nu esti in locul potrivit .

Daca tot ceea ce-ti spune managementul , seful sau sefa studioului in care deja lucrezi ca studioul X (altul decat cel in care esti) este de rahat … atunci in mod clar NU ESTI in locul potrivit . Orice studio cu adevarat profesional si cu oameni ce au coloana vertebrala nu vor vorbi despre alte studiouri . Iar acolo unde nu exista coloana vertebrala ne imaginam ca se pot intampla lucruri si mai grave !

Daca in colectivul tau se dau amenzi pe banda rulanta (de exemplu ca nu participi la sedinte sau alte motive) atunci iarasi , cu siguranta , nu te afli la locul potrivit . Disciplina intr-un colectiv , din punctul nostru de vedere , se implementeaza prin respect si lucruri pozitive , prin puterea exemplului si asa mai departe , NU PRIN FRICA SI AMENZI ! Ba chiar se comite o ilegalitate impotriva ta , indiferent de modul in care colaborezi cu studioul respectiv (carte de munca , contract , SRL , etc).

Am putea continua cu foarte multe exemple , dar consideram ca le-am subliniat pe cele mai importante si des intalnite 4-5 exemple si e suficient . Asadar , daca te afli intr-una din aceste situatii , e timpul sa faci o schimbare ! Ba chiar te incurajam sa faci o schimbare , indiferent daca noua ta alegere va fi NightProwl sau oricare alta .

Like & share: