Totul despre ceea ce a fost Jasmin Certified

Totul despre ceea ce a fost Jasmin Certified

Pentru a intelege pe deplin intregul program si impactul studioului nostru asupra acestuia, trebuie sa va povestim ca in octombrie 2016 am fost invitati la Budapesta pentru a lua parte si a da feedback asupra unui program de training, care ulterior s-a materializat sub numele de Jasmin Academy, si care a ajutat sute de modele si studiouri de videochat din intreaga lume sa progreseze si sa castige mai multi bani.

In timpul unei pauze de masa, Alex – care este fondatorul NightProwl Studio, si a mai multor alte proiecte de succes din industria de videochat, a venit cu ideea unui program exclusiv, adresat tuturor modelelor care lucreaza doar pe LiveJasmin.

Ideea de la care s-a plecat era extrem de simpla : pe site sa apara o noua categorie in care sa fie listate doar aceste modele, care lucreaza exclusiv pe acest site. Intr-un astfel de ecosistem toata lumea avea doar de castigat : modelele castigau mai multa expunere si mai mult trafic, avand astfel posibilitatea sa castige si mai multi bani, iar site-ul avea la dispozitie continut de calitate, exclusiv, pe care sa il poti gasi doar pe acest site, si care sa-i ajute astfel sa genereze la randul lor vanzari si incasari mai mari. Win – Win situation.

Ideea le-a placut atat de mult incat la intoarcere, la aterizarea pe Otopeni, Alex a gasit pe telefon un mesaj in care era anuntat ca Managementul Jasmin a avut deja o mica sedinta pe aceasta tema, si ca urmeaza sa dezvolte un program in jurul acestei idei.

Lansarea Jasmin Certified

Doar doua luni mai tarziu am fost invitati la petrecerea Corporate a LiveJasmin, de aceasta data la sediul lor din Luxembourg. Inainte de a participa la aceasta am fost invitati la o discutie de business, in care ni s-a prezentat un contract a ceea ce urma, din acel moment sa devina Jasmin Certified, adica studioul nostru sa lucreze exclusiv pe acest site in schimbul unor beneficii precum :

  • posibilitatea de a bloca modele pe LiveJasmin (in sensul in care un model care pleaca dintr-un studio Certified sa nu-si poata deschide un cont nou pe site timp de o anumita perioada, de regula 6 luni).
  • extra promovare si trafic pentru modelele noastre de video chat
  • oameni dedicati (account managers) care sa ajute studioul studiourilor Certified sa creasca si sa evoluieze si mai mult
  • precum si un ajutor extra financiar de 10 pana la 25% in plus, platiti direct studioului, in functie de randamentul financiar al acestuia.
  • dar si alte mici beneficii (vizite ale studiourilor in Luxembourg sau Budapesta , dar si vizite ale staffului LiveJasmin la studiourile Certified).

N-am fost primii care sa semnam acest contract, pentru un motiv simplu , expus deja mai sus : noi am venit mai tarziu, pentru ca eram invitati si la petrecerea Corporate de Craciun.

Dar istoria e istorie , si pe calendar suntem al doilea studio Certified by LiveJasmin din lume. Cum primul a iesit din program aproximativ un an mai tarziu, am devenit, pana la finalul acestui program, cel mai longeviv studio inregimentat.

Ce s-a intamplat pe parcursul acestui program si ce trebuie sa stii daca esti model de videochat care lucreaza intr-un astfel de studio :

  • programul Jasmin Certified era invite only. Doar studiourile care ofereau o anumita calitate si training modelelor lor erau invitate sa se inscrie. Facem aceasta precizare pentru ca in decursul timpului am auzit foarte multe povesti despre studiouri care le-au spus cu totul altceva modelelor lor.
  • desi nu erau studiouri Certificate, multi si-au „amenintat” modelele ca le blocheaza pe Jasmin daca parasesc locul de munca. Acesta a fost un abuz si suntem convinsi ca acest abuz continua. Afla de la prima mana : nu exista in acest moment niciun studio si niciun parteneriat care sa poata bloca modele pe LiveJasmin. Daca vrei sa pleci dintr-un studio care te ameninta cu acest lucru, mergi linistita ! Nu te poate bloca !
  • Spuneam mai sus ca studioul primea sume suplimentare. Gandeste-te daca studioul a facut ceva pentru tine in plus : o cafea gratis , un decor mai bun, orice productiv. Daca ai lucrat intr-un studio Certified , acum stii adevarul despre partea financiara, si stii daca ai fost apreciata cu adevarat sau nu in locul in care ai muncit.

Adevarul este uneori dureros , dar si minciuna este proverbiala si se stie ca nu tine mult, iar daca citesti aceste randuri trebuie sa stii ca programul Jasmin Certified a fost inchis la data de 5 ianuarie 2021. Iar daca ai fost mintita de studioul in care lucrezi, poate este momentul sa reflectezi si sa iei decizii in acest sens.

Alte programe dezvoltate de NightProwl pentru si impreuna cu LiveJasmin

In 2014, impreuna cu reprezentantii altor studiouri, si in urma unei conferinte organizata de noi la Predeal, ulterior cunoscuta ca AWSummit (vom reveni pe acest subiect ulterior) am pus bazele unui sistem prin care studiourile sa-si protejeze munca.

De cele mai multe ori, munca unui studio de a face training unui model nu este apreciata de site-urile de videochat. Trainingul este cel mai important asset al unui studio de videochat si el trebuie sa fie astfel protejat. Dar cum contractual acest lucru nu este posibil conform legislatiei din Romania, singura solutie era o discutie cu platformele de videochat pe aceasta tema.

Astfel, in 2014, dupa cum spuneam si mai sus, am propus managementului LiveJasmin, cu argumentele de rigoare, acest program , ulterior cunoscut ca Jasmin Protection, prin care un model care lucreaza pentru o anumita perioada intr-un studio si are anumite rezultate, demonstrand astfel trainingul studioului respectiv, sa nu-si poata deschide un alt cont de model, fie pe cont propriu, fie dintr-un alt studio, timp de 6 luni de la incetarea relatiilor contractuale cu studioul care i-a oferit acest training.

Si pe aceasta tema am auzit foarte multe povesti, si s-au facut extrem de multe abuzuri si blocaje. Noi, ca initiatori ai programului, am facut parte din acest club „select” de la initierea lui in 2014 si pana la desfiintarea lui, odata cu Jasmin Certified in 2021.

In acest timp de aproape 7 ani, NightProwl studio a blocat doar 5 modele, adica mai putin de un model pe an, alegand sa respectam deciziile modelelor noastre.

Am considerat intotdeauna ca un model multumit, va aprecia intotdeauna trainingul si eforturile studioului si nu va avea motive sa plece, decat sa le contrangem si sa le facem sa ramana sub amenintarea blocajului. Cat despre cele 5 cazuri, am ales blocarea lor din cu totul si cu totul alte motive : sa mergi pe cont propriu sau de la un alt studio e o alegere pe care o respectam, sa iti asumi acelasi nume , pozele si materialele video create de noi este totusi furt.

Sunt o multitudine de alte idei si proiecte implementate impreuna cu NightProwl Studio, precum aplicatia de mobile, Jocul Adevar sau Provocare, si multe multe altele, demonstrand intotdeauna altruism si dorinta de productivitate.

Treaba noastra a fost sa-ti spunem adevarul, ce vei face cu aceasta informatie de priveste, dar chiar si asa te sfatuim sa incetezi sa mai crezi in povesti si sa te mai lasi mintita.

Agențiile NightProwl

Galați
București