Impactul pandemiei de coronavirus asupra studiourilor de videochat

Impactul pandemiei de coronavirus asupra studiourilor de videochat

NightProwl Studio este unul din pionierii si liderii de piata a industriei de videochat la nivel global, prin activitatile si conexiunile sale complexe.

2020 a fost un an cu rezultate amestecate din multe puncte de vedere, intrucat un studio de videochat din Romania depinde nu doar de contextul local (ce se intampla in Romania) ci si de un context global, cu ceea ce se intampla in alte zone ale lumii.

Contextul local a fost unul favorabil, rata somajului un crestere, numarul mare de romani care au revenit in tara, toate aceste elemente au creat un trend favorabil al angajarilor de modele pentru studiourile de videochat din Romania.

In contextul global insa lucrurile stau diferit, dar a existat un echilibru financiar, in sensul in care foarte multi din clientii platformelor de videochat au petrecut mai mult timp in izolare decat in anii anteriori, si implicit au cheltuit mai multi bani online, inclusiv pe servicii de videochat. Pe de alta parte insa, ingrijorarile, rata de somaj care a atins cote istorice in USA, a rezultat prin faptul ca o parte din clientii obisnuiti au cheltuit mai putini bani.

Chiar daca aparent a existat un echilibru financiar, faptul ca in 2020 s-au angajat mai multe modele decat in orice alt an a creat un dezechilibru prin faptul ca a existat o competitivitate foarte mare, iar unele studiouri sau modele independente au avut reale dificultati in mentinerea unui nivel stabil al incasarilor si castigurilor lor. Inclusiv marile branduri si studiori de videochat, structuri solide si bine organizate, au resimtit o scadere de cateva procente in comparatie cu anul precedent, pentru studiourile mai mici impactul a fost pe alocuri devastator.

Tot acest context a adus de asemeni restructurari in modul de functionare a platformelor de videochat, fie prin reducerea personalului care opereaza aceste platforme, fie prin modificari ale ofertelor acestora (comisioane mai mici oferite modelelor, etc), lucru care in contextul local, pentru piata din Romania, a avut ca rezultat o scadere a incasarilor.

Pentru 2021 insa, toata lumea este optimista. Lucrurile se vor regla, piata de va adapta, iar recenta descoperire a vaccinului ne da tuturor sperante pentru o revenire la normalitate.

Agențiile NightProwl

Galați
București