Cum sa faci videochat de acasa

Astazi vom analiza una din cele mai des intalnite dorinte sau intrebari pe care le primim aproape in fiecare zi : cum sa fac videochat de acasa, si vom incerca sa raspundem si sa detaliem care sunt avantajele sau dupa caz dezavantajele, urmand ca ulterior tu sa decizi cati bani vrei sa faci si cate din conditiile sau sfaturile de mai sus ti se aplica.

Vom dezbate astfel 3-4 teme de baza, cele mai importante, precum : disciplina muncii, tehnologie si logistica, know how si flux financiar (inclusiv legalitate).

1. DISCIPLINA MUNCII, PROGRAM, TENTATII IN VIDEOCHAT

Iti spui cu siguranta ca e usor, si recunoastem, nu e greu deloc pentru o persoana care este cu adevarat disciplinata si se poate motiva sa lucreze. Daca esti o astfel de persoana atunci totul este OK, dar daca stii deja ca nu esti o astfel de persoana disciplinata si responsabila de a mentine un flux sau un program de lucru stabil, atunci nici nu are rost sa te incurajezi spunandu-ti „cat de greu poate sa fie”. Iti va fi foarte greu sa spui NU prietenilor care te invita in oras la cafele, sa spui NU privitului la televizor, sa spui NU multor lucruri care nu au legatura efectiva cu munca. Aici nu vorbim asadar doar de orele de munca ci si de eficacitatea din timpul orelor de program. Un studio responsabil nu te va lasa sa te uiti la televizor sau pe youtube in timp ce muncesti, pentru simplul fapt ca focusul trebuie sa fie permanent pe munca si pe ce ai de facut si nu in alta parte.

Cand vei face videochat de acasa vei avea astfel un milion de tentatii si de „alte lucruri mai importante sau mai urgente” de facut, si vei neglija in mod sistematic programul de lucru si consecventa. Repetam, asta se va intampla in scenariul pe care il intalnim cel mai des, al modelelor care lucreaza de acasa si care nu sunt extrem de responsabile din acest punct de vedere, la fel cum repetam si aspectul ca daca chiar iti doresti sa lucrezi de acasa si iti poti impune un program pe care sa il respecti indiferent de tentatie sau situatie atunci e super OK cel putin sa incerci sa faci asta.

Mai exista multe alte tentatii de care modelele care lucreaza de acasa in mod special sunt ademenite, prin incalcarea regulilor siteului pe care vei lucra. Ne referim aici la cazuri in care membrii iti vor da datele lor de contact si comunicarea cu acestia in afara site-ului. Aceste tentatii sunt extrem de periculoase din foarte multe puncte de vedere, inclsusiv pentru siguranta sau integritatea personala, dar noi ne vom referi exclusiv la videochat , caz in care inchiderea pe viata a contului si posibilitatii de a mai lucra este o masura care cu siguranta se va impune. Pare tentant uneori sa iei niste bani de la cineva pe promisiuni (mincinoase sau nu) si o cale rapida de a castiga niste bani, dar intotdeauna aceste povesti se vor termina repede, la fel si banii, motiv pentru care recomandam modelelor care doresc sa lucreze de acasa sa nu cada in plasa unor astfel de tentatii.

In ceea ce priveste programul de lucru, sfatul nostru este sa lucrati in acelasi interval orar cu aproximatie (nu oricand si oricum) , cu aproximatie un minim de 35-40 de ore in fiecare saptamana.

Ca un sfat final in ceea ce priveste disciplina muncii : cel putin la inceput este extrem de posibil sa ai foarte multe momente in care sa nu ai trafic sau activitate, sau sa te lovesti de membrii care sunt extrem de rautaciosi si politicosi. Trebuie sa ai in astfel de momente un psihic tare, sa treci rapid peste astfel de momente si sa-ti continui programul cu moralul ridicat. Poate ca acesta este unul din punctele forte ale modelelor care lucreaza intr-un studio, avand in permanenta pe cineva care sa le ajute si sa le sustina in asfel de momente. Tu, daca vrei sa lucrezi de acasa esti capabila sa-ti mentii moralul sus in momentele grele ? Daca raspunsul la aceasta intrebare este da, atunci inseamna ca esti pe drumul cel bun.

Ah! Daca gandesti „cat de greu poate sa fie” , credeti-ne pe cuvant cand spunem ca unele momente sunt extrem de dificile, nu tratati aceste lucruri cu superficialitate.

2. TEHNOLOGIE SI LOGISTICA – VIDEOCHAT DE ACASA


Un subiect despre care putem sa vorbim foarte mult. Cand vine vorba de tehnologie , daca ne referim strict la un calculator destul de vechi sau chiar la un laptop, deja este o gresala. Daca vrei sa transmiti pe site-urile de videochat de acasa, trebuie sa dispui de un calculator destul de nou. Nu iti recomandam laptop ci statie clasica desktop. Camera web sub nicio forma nu trebuie sa fie cea incorporata intr-un laptop, aceasta avand o rezolutie si o calitate redusa. Costul unei camere web OK incepe de la 100 Euro, desi daca iti doresti o camera cu pan-tilt si cu adevarat profesionala atunci aceasta poate costa si pana la 2000 Euro.

Logitech PTZ Pro 2

Luminile sunt extrem de importante, comparabile cu schema de lumini a unui studio foto , cu lumini frontale. Este indicat sa investiti in astfel de lumini , nu sunt extrem de scumpe , dar sunt absolut necesare.

Si nu uita un aspect important : canapeaua aia frumoasa cumparata de la Dedeman nu este chiar un decor in care poti sa fii competitiva. Iti trebuie un decor frumos, interesant.

Logistica mai include si alte elemente practice de care este posibil sa ai nevoie in funtie de site-ul pe care iti doresti sa lucrezi, cum ar fi : teasere video HD, galerii foto profesionale, etc.

3. KNOW HOW PENTRU A CASTIGA BANI DE ACASA


La prima vedere pare simplu, iti creezi un cont pe un site de videochat si gata, nu-i asa ? Ei bine, fiecare site are secretele sale. Sa le numim secrete profesionale. Unele dintre acestea pot sa fie gasite in diverse forumuri si comunitati de videochat din mediul online, altele le vei descoperi cu timpul prin acumularea de experienta efectiva. Dar pentru a le descoperi va trebui sa cauti in permanenta si sa experimentezi. Si aici revenim la ceea ce mentionam mai sus cand vorbeam de mentalitate si program de lucru, trebuie sa dedici mult timp acestor experiente, incercari, etc. cu tot ceea ce inseamna asta, cu bune si cu rele, cu alternanta intre zilele in care vei castiga foarte mult si zile in care vei castiga extrem de putin sau deloc.

Know how inseamna si cunoasterea de elemente tehnice si utilizarea de softuri. Pe unele site-uri este indicat sa transmiti prin FMLE sau OBS, care tehnic, pentru persoane care nu au inclinatii de genul acesta, pare imposibil. Stim, nimic nu e imposibil, dar cum spuneam si mai sus, solutia este sa incerci in permanenta, sa te documentezi, sa citesti, sa consumi timp din acest punct de vedere.

Know how inseamna de asemeni, atunci cand lucrezi de acasa, ABC-ul videochatului : cum sa stai (sa te incadrezi) pe camera, din ce unghi, ce sa faci intr-un show, ce sa nu faci, cum sa le vorbesti, care sunyt limitele, etc.

Know how-ul este lucrul cel mai de pret pe care un studio de videochat il poate detine, si practic acesta este serviciul pe care il ofera modelelor sale. Logistica (calculatoare, etc) poate oferi aproape orice studio, dar la capitolul know-how sunt foarte putine studiouri care pot sa ofere cu adevarat acest lucru. Asta ar fi avantajul de a lucra dintr-un studio de videochat. Pe de alta parte, acumularea de experienta si know how va dura mai mult in cazul modelelor de acasa, luni de zile, poate chiar mai mult, dar in final vei ajunge sa castigi 100% din banii incasati, fara a ceda o parte din castiguri studioului.

4. LEGALITATE SI FLUXUL DE BANI


Daca exista un job sau un domeniu de activitate complex acesta este in videochat. Un studio de videochat trebuie sa stie marketing, sa promoveze pe social media, trebuie sa cunoasca tehnica, software, sa rezolve probleme din domeniul foto-video (cum ar fi asezarea luminilor de exemplu), sa cunoasca legislatie, taxe, impozite si fluxuri financiare. Tu iti doresti sa lucrezi de acasa, trebuie sa le stii pe toate astea sau sa gasesti metode (prieteni, colaboratori, etc) care sa te ajute permanent.

Fluxurile de bani sunt importante, la fel ca si declararea taxelor si impozitelor. Ce se poate intampla daca nu-ti declari taxele ? Un simplu exemplu in articolul de mai jos.

5. SUCCESUL IN VIDEOCHAT DE ACASA


Succesul in videochat , pe langa elementele deja mentionate in acest articol, este datorat si trainingului sau bagajului de informatii personale : nivelul de cunoastere al limbii engleze, cultura generala si cultura sexuala (sa stii lucruri despre diverse fetishuri sau practici). Iarasi, ca model de acasa va trebui sa experimentezi foarte mult, sa cauti informatie pe internet, sa inveti si sa evoluiezi. La un studio profesional vei avea aceasta informatie in mod constant oferita de supervisori , admini sau traineri, motiv pentru care vei plati un comision din incasarile pe care le generezi.

SFATURI UTILE

Daca nimic din ceea ce ai citit mai sus nu te ingrijoreaza legat de timpul alocat, de resurse sau investitii necesare si de disponibilitate, atunci vei putea ajunge un model de succes lucrand de acasa. In caz contrar, daca chiar vrei sa castigi bani din videochat dar nu consideri ca de acasa ai avea disciplina necesara, iti recomandam sa iti cauti un studio care sa te ajute. In acest sens iti recomandam acest articol despre alegerea unui studio de videochat.

Nu te sfatuim sa ai mentalitatea de a merge la un studio , sa acumulezi experienta sau know-how ca ulterior sa continui de acasa. Aceasta practica este mincinoasa (practic te minti singura ca vei putea ulterior reusi de acasa). Videochat-ul , de acasa sau de la studio, trebuie privit ca orice alt domeniu de activitate ca un job serios, cu profesionalism, si trebuie tratat ca atare.

Daca doresti sa afli mai multe despre studiourile noastre de videochat iti recomandam site-ul nostru . Avem studiouri cu locuri limitate in Bucuresti, Galati, Iasi si Constanta.